עולם הבא לגוי

שאלה:

שלום,רציתי לדעת איך לגוי שמקיים שבע מצוות בני נח, יש חלק לעולם הבא?ויהודי צריך לקיים אלפי מצוות ולא רק 7 על מנת לקבל מקום בעולם הבא?

תשובה:

הוא לא מקבל את אותו עולם הבא, הפער הוא נצחי באופן שלא ניתן לתיאור, אין שום קשר בין הדברים וזה לא אותו עולם ולא אותו שכר. דומה הדבר למי שישאל, איך יתכן שהגוי עושה רק שבע מצוות ומקבל גלידה ויהודי צריך לקיים תרי"ג מצוות כדי לזכות בלוטו 50 מליון ש"ח… האמת שהפער עוד יותר גדול, אבל בשביל לתפוס את הנקודה זה מספיק… ליהודי יש נשמה אחרת לגמרי, והוא תכלית העולם.

שנזכה.