לקיחת סבונים מבית מלון

שאלה:

ציוד שבני משפחה שהיו בנופש והביאו איתם מבית המלון (סבונים וכו') האם בני בית שלא היו בנופש יכולים להשתמש בציוד זה? תודה וכל טוב.

תשובה:

שלום וברכה,

הציוד שניתן בבית מלון, זכות השימוש ניתן רק בבית מלון ולא בבית. אך דברים שממילא ייזרקו לאשפה, כגון סבונים ודברים משומשים, מותר לקחת לבית משום שזה הפקר, ואין למלון צורך בזה. ולכן מותר לכל אדם להשתמש בזה ולא רקלאורחים ששהו במלון.

בהצלחה.