הידוק קשר תפילין ללא ברכה

שאלה:

שלום לרב אם הידקתי את קשר התפילין של יד ללא ברכה… האם אפשר להתיר מיד ולברך "להניח תפילין" ולהניח שוב.. או שזה ברכה לבטלה? תודה רבה

תשובה:

לא צריך להתיר, אפשר לברך בדיעבד גם אחרי ההידוק כיון שזו מצוה נמשכת. כך אגב עושה אדם שנאלץ להניח תפילין במקום שאסור לו לברך, ראה פרטי הדינים בזה בסי' נג, נט.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא. כוונתי היא שאני מהדק את הקשר אבל לא עד הסוף (אם אני אעזוב את הקשר הוא לא ישתחרר) ואז אני מברך ״להניח תפילין״ ומהדק עד הסוף. אני יוצא ידי חובה?

  2. ודאי יוצא ידי חובה, כי בתפילין שהיא מצוה מתמשכת בדיעבד ניתן לברך גם אחרי ההידוק, אבל ממחר אל תעשה כך, תניח בלי להדק, ואז תברך ותהדק.