קריאת תהלים לפי הניקוד המדוייק?

שאלה:

שלום וברכה לגבי קריאת תהלים לפי הניקוד הבנתי שבקריאת תהלים צריך ממש לדייק בניקוד אם יש מילה שבתחילתה אין דגש , ויותר נוח לקרוא עם (הכוונה בקריאה מהירה ברצף ) לדוגמא – וּבְדֶרֶךְ הרבה יותר נוח לקרוא את זה עם דגש באות ב' ומחמת הספק , בכל פעם שאני קוראת תהלים אני נתקעת על כל מילה ומוודאת שאמרתי אותה נכון כי יש מילים שהניקוד שלהם קבוע אך בעניין הדגש אין לזה כל כך חוקיות , יש פעמים שאותה המילה יכולה להופיע עם דגש ובמקום אחר בלי סליחה אם השאלה מסורבלת או קטנונית פשוט זה כל פעם מפריע לי מחדש

תשובה:

שלום וברכה

הקביעה שלך אינה מדויקת. כמובן שבאופן כללי יש להשתדל לקרוא נכון, אין טעם לקרוא באופן מסורס, אבל זה ממש לא לעיכובא [אפילו לגבי קריאת שמע זה אינו מעכב, קרא ולא דקדק באותיותיה יצא… כל שכן באמירת תהילים שאינה חיוב], הלחץ והסירבול באמירה מיותר, ויחד עם זה יש להשתדל להתרגל לקרוא כפי שכתוב, זה לא קשה כל כך כשמתחברים לסגנון.

שיתקבלו התפילות.