לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נדרים ocd

שאלה:

האם נדרים חלים אצל אדם שיש לו בעיה עם נדרים? האם הוא צריך להטריד את עצמו כל הזמן במחשבות על נדרים?

תשובה:

שלום וברכה

כפי שכתבנו פעמים רבות כאן באתר, וכפי שהיה רגיל להנחות מרן הסטיפלר זיע"א כמובא הרבה באגרותיו קריינא דאיגרתא, אדם שיש לו מחשבות כפייתיות לא רצוניות הנדרים האלו הם שום דבר זה דבר פשוט וברור בלי כל ספק! וזה לא חידוש. מה שכן חידוש וכך יש להורות, הוא שהרי גם אדם כזה יכול להיות שפעם ינדור במחשבה תחילה מתוך להתחזק במשהו [לא מומלץ, אבל מה יהיה אם עשה כך?] ואעפ"כ נורה לו שהנדר הוא כלום! שאם לא כן, אין לדבר סוף, הוא הרי תמיד חשוב שזה היה אמיתי אולי… והעסק הזה רק ילפף אותו ואת נשמתו ויוריד אותו ביגון שאולה… לכן ההוראה ההלכתית היא שאדם כזה אין לו ענין של נדרים בכלל ואין לו לחשוש בשום מקרה ובשום אופן. ורק זו הדרך שלו לצאת מהסיפור הזה בעז"ה לחיים ולשלום.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. איך אפשר להורות לעבור על נדר משום אין לדבר סןף
    מצינו אין לדבר סוף כמה פעמים במשניות ומדובר שם על גזירות שאין גוזרים גזירה אם אין לדבר סוף. אבל אי אפשר לומר לעבור על נדר שחל משום אין לדבר סוף

  2. אין כוונתי ל"תקנה", אלא שהמחשבה הזו היא לא נכונה, למעשה האיש הזה מוחזק שהנדרים שלו לא רצוניים, וכל המחשבות האלו שטויות.