ימין על שמאל

שאלה:

לכבוד הרב שלום, דבר שנראה זניח אבל שנתנו פוסקים דעתם אליו הוא העדפת ימין על שמאל, כגון שיכניס יד ימין לשרוול לפני יד שמאל, מצב הידיים בתפילת עמידה וכו'. בישיבה ורגליו ישרות, כשמניח קרסול ע"ג קרסול (ימין על שמאל), הסדר ברור. אך מה יעשה כשיושב על כסא ותחתיו חלל, ומהמצב המקורי (רגליו ישרות, ימין על שמאל) מקפל ברכיו כך שכפות רגליו תחת הכסא, וימין במצב החדש מתחת לשמאל? מקווה שהצלחתי לתאר ברור ושהתשובה שווה את זמנכם. תודה!

תשובה:

אין צורך להקפדי כלל וכלל. כל ההנהגות האלו שאינם חיוב גמור אלא הנהגה להמחיש את מעלת הימין וכדומה, אין לנו בהם אלא חידושם, מה שנאמר נאמר ואין להוסיף. מעבר לכך שבאמת אין לזה טעם, החשיבה כל הזמן מה מונח על מה עשויה לגרום לאדם לסוג של פייתיות ויש לנו הרבה נסיון כאן באתר של תופעות כאלו אצל אנשים, כדאי להזהר לא להכנס לזה.

בהצלחה רבה.