ברכת אשר יצר פעמיים לשוהה בבית כסא לצורך אחר ונצרך שנית

שאלה:

שלום הרב, אדם שנמצא בבית כסא, יצא לנקביו, תלה כביסה (זה גם מעין מרפסת שירות באותו חדר) ולאחר מכן נצרך לנקביו שנית, האם מכיוון שלא יצא למקום שבו היה ראוי לברך, הוא חייב בברכה אחת, או מכיוון שהיה שהות חייב ב2 ברכות? מה הגדר בזה? אני שואל לפי הפוסקים שסוברים כדעת מרן לברך פעמיים, כמובן, לפי שאר הפוסקים אין שאלה.

תשובה:

אינני מכיר חילוק כזה אם היה במקום שיכול לברך או לא, אבל בכל מקרה אין לנהוג כשיטה זו, שהרי ספק ברכות להקל, וזה גם כנגד הכרעת מרן כידוע, ולכן יש לברך רק פעם אחת. להבא חשוב לדעת שאסור לנהוג כך, מיד כשמסיימים יוצאים נוטלים ידים ומברכים ואחר כך אפשר לתלות כביסה וכו'…