שעון המודד צעדים – בשבת

שאלה:

האם מותר לספרדי ללכת בשבת עם שעון דיגיטלי המודד צעדים כשלא אכפת לו מתוצאות המדידה, כי זה פס"ר דלנח"ל בדרבנן (כתב שאינו מתקיים), שע"פ המחבר או"ח סי' שיד סע' א מותר?

תשובה:

שלום וברכה

הכלל בדרך כלל, הוא שדבר כזה שבעצם ניחא לך שהוא נעשה, ורק בגלל איסור שבת אתה לא מעוניין בזה, לא נחשב פסיק רישא דלא ניחא ליה, שהרי שילמת כסף כדי לקנות שעון כזה שבודק את הצעדים כדי שתדע כמה פסעת היום… כך שממילא מלבד העובדה שכלל לא פשוט להקל בפסיק רישא דלא ניחא ליה אפילו באיסור דרבנן, ויש שהקלו בזה רק על ידי גוי כמבואר בפרי מגדים בכמה מקומות, וראה נשמת אדם כלל ל אות א, והובא במשנה ברורה סי’ שטז ס”ק ה, כאן זה נחשב ניחא ליה.

ערב טוב.