איך עובדים על המידות?

שאלה:

היי ,
מותר לי (אני בת 21)
לגרוס זוהר?
ותיקוני הזוהר?
פשוט יש לי המון קושי בעבודת המידות ,
כעס, קנאה, וכו..
ומישהו אמר לי שאקרא זוהר..(לא רב.. לכן אני רוצה לשאול רב! דעת תורה..)
זה בסדר?

האמת שכבר התחלתי לקרוא טיפה מתיקוני הזוהר..
לא מבינה כלום…
יש ספר זוהר עם פירוש השאלה אם צריך לקרוא גם את הפירוש או שמספיק רק לקרוא את הלשון של הזוהר וזה עדיין עוזר לנפש?

אשמח שתענו לי תשובה על הספק שיש לי.

תשובה:

שלום וברכה

אין כל טעם לנערה – אשה לגרוס זוהר, לא זו הדרך בה בחר ה' כדי שנתקן את עצמנו… אדם חייב פשוט לעבוד על עצמו לאט אבל בטוח… קני לך פנקס קטן ונחמד, ותקבלי על עצמך על מה את עובדת עכשיו. נניח בנושא הכעס, עושים תרגילים: כניסה הביתה עם חיוך והארת פנים בכל מחיר ולא משנה מה היה קודם! זו סגולה גדולה שהכעס לא יתפתח אחר כך, הזמן הזה מאוד רגיש. כך גם ביציאה מהבית. תרגילים קטנים, וכשזה יעשה חלק ממך תוכלי להמשיך הלאה. קנאה – פעמיים ביום להחמיא למישהו מחמאה אמיתית, לאחר מחשבה קלה על דבר שבאמת טוב בו באופן מיוחד! זה מה שעובד וזה יעשה אותך אדם אחר. כל יום תסמני לעצמך איך זה הצליח.

והעיקר לעבוד את ה' בשמחה ולא מתוך לחץ, לדעת שיש לך גם הרבה תכונות נפלאות וחשוב שתכירי גם אותן למען שלמות השמחה שלך הבטחון והאהבה. אדם ששמח מרוצה ואוהב, ליבו על גדותיו וקל לו גם להעניק לאחרים.

בהצלחה.