לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נדרים

שאלה:

בס"ד
שלום לפני שנתיים נדרתי נראה לי שאני לא אעשה בראש מתחת למספר מסוים ועשיתי כבר התרת נדרים בראש השנה האם זה תופס

תשובה:

שלום וברכה

אחד הכללים העיקריים בהתרת נדרים כמבואר בסי' רכח ועוד, הוא שהנודר צריך לפרט את הנדר לפני המתירים, כדי שימצאו פתח להתיר, התרת נדרים כללית עוזרת רק לנדרים ששכחנו אותם. במקביל יש לזכור שבכל  מקרה בלי קשר לנדר במקום הפיאות יש להשאיר אורך 5 מ"מ ולכל הפחות 3.5 מ"מ.