אמא אבלה תוך שבעה בחתונת בתה

שאלה:

אדם שעורך חופה .הסבתא נפטרה כעת ולא מודיעים זאת לכלה. בחזו"ע כ' שהאם תעמוד בחוץ אך כאן כל שינוי שנעשה יוודע לכלה שאמה אבלה ותצטער.מה לעשות האם יש פתרון תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

במקרה כזה שהאמא כבר יודעת אין פתרון… ברגע שהאם יודעת מהאבלות עליה לנהוג כפי הכללים גם אם הבת תצטער. הצער של הבת עשוי להועיל באמצע השנה כדי לאפשר לקרובים מדרגה ראשונה להשתתף מעט בחתונה על ידי שמשמים כמלצרים ולא אוכלים עם כולם, אבל לא באמצע שבעת ימי האבלות או באנינות. הפתרון היחיד הוא שלא לספר לאמא שהיא אבלה עד לאחר החתונה.

בשורות טובות.