שנה מעוברת – עלייה לקבר בי"ב חודש לפני היארציי"ט

שאלה:

לגבי השנה שהיה שנה מעוברת ובהלכות אבלים נגמר י"ב חודש לפני יום השנה האם יש ענין או שמחויבים לעלות לציון ככלות הי"ב חודש או שאין בזה שום ענין, ובאופן פרטי לגבי דידן שיום השנה חל ביום כפור ממילא אי אפשר לעלות לציון ביום היארצייט האם יש בזה נ"מ? יישר כח

תשובה:

עיקר ענין העלייה לקבר לבני ספרד היא ב12 חודש גם בשנה מעוברת, ראה רב פעלים ח"ד סי' מא.  לגבי בני אשכנז ראיתי בזה דעות חלוקות, בס' פני ברוך מביא, שכיון שעיקר המקור לעלייה לקבר הוא ביומא דמישלם תריסר ירחי שתא, אין הבדל אם זו שנה מעוברת או לא, אולם בס' קיצור דברי סופרים לרב נחום יברוב שנפטר בחודש האחרון, הובא שנהגו לעלות ב13 חודש.

חודש טוב ובשורות טובות.