אכילה ושתיה לפני הבדלה במוצ"ש כשהתפלל ערבית מבעוד יום

שאלה:

שלום, אדם שהתפלל ערבית מבעוד יום ועדין לא שקעה חמה ומעוניין לשתות קפה, לאכול חטף וכו, במוצאי שבת, האם מותר, או נאסר עד שיבדיל למרות שלא היתה שקיעה?

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה אין להתפלל ערבית של מוצאי שבת מבעוד יום, שמא יבואו לעשות מלאכה ובכלל הוא דבר התמוה לרבים, ראה בענין זה בסי' רצג סעי' ג ובמשנה ברורה שם, ומכל מקום מי שהתפלל ערבית ודאי רשאי לאכול ולשתות עד השקיעה כיון שעוד לא הגיע זמן חובת הבדלה, עדיין היא שבת לכל דבר וענין.