שינוי נוסחאות בין שליח ציבור לקהל

שאלה:

שלום וברכה, עקב ריבוי הדעות עד מתי אומרים ולכפרת פשע בשנה מעוברת כמבואר בכף החיים תכג אות חי ובמשנה ברורה נהרא נהרא ופשטיה, האם שליח ציבור הנוהג לא לומר ולכפרת פשע לאחר ניסן יכול לנהוג כך בתפילת הלחש שלו, אולם מנהג המקום הוא כן לומר ולכן רוצה לומר בתפילת החזרה בלבד ולכפרת פשע(או להיפך – נוהג לומר והמקום לא נוהג) יכול לעשות כן? וכן בשינוי הנוסחאות בתפילת העמידה כמו לדוגמא שובר אויבים ומכניע זדיםמינים וכו'

תשובה:

שלום וברכה

ככלל החזן צריך להתפלל גם את הלחש בנוסח של הציבור, כדי להכין תפילתו, ראה שו"ת אגרות משה ח"ב סי' כט, אבל בשינויים קלים כאלו אין חשש.

הצטרף לדיון

תגובה 1