עשיית הציצית

שאלה:

שלום וברכה ,רציתי לשאול שאלה בנושא עשיית הציצית ושאלתי היא כך: כידוע לאחר שמטילים את הציציות בתוך הכנף והן נעשות 8 לוקחים את אחת הציציות וכורכים אותה על השבעה האחרים ועושים את הגדיל וברצוני לשאול באיזה כיוון ליכרוך (לסובוב ולכרוך על גב השבעה ציציות ) בכיוון השעון או כנגד כיוון השעון או שאין הבדל ?( אהי יודע שהשאלה הזו נשמעת מצחיקה אבל אני חושש לכל דבר שעלול לפסול את הציצית )

תשובה:

שלום וברכה

לא משנה באיזה צד תכרוך, יש הרבה כללים אחרים בענין הכריכות לגבי מנין הכריכות המרחק בין הקשרים ועוד, תוכל ללמוד על כך במשנה ברורה סי' יא ובפסקי תשובות שם אות ל'.

בהצלחה.