מדוע יושבים שבעה על הנפטר?

שאלה:

בסד שלום לכבוד הרב יש לי שאלה : מדוע שאני יושבים שבעה על אדם שנפטר ואו נוהגים דיני אבלות אם הנשמה עולה למעלה וממשיכה שם לחיות ? אודה על תשובתך תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

האבלות נקבעה ראשית כל כצורה בה אנחנו חיים מביעים את הכאב האישי שלנו ואת הכבוד לנפטר על הפרידה שאירעה כאן עם פטירתו. כפי שהתורה מדריכה אותנו בכל תהלוכות החיים כך היא מלמדת אותנו כיצד היתה רוצה לראות אותנו במקרה הזה. נכון שהנשמה יש לה חיי נצח, אבל הפרידה היא פרידה, שהרי זה באמת כואב… מלבד זאת בספרים הובא שהאבלות היא גם השתתפות עם הנשמה בצערה על כך שנפרדה מחיי המעשה ושוב אינה יכולה לאסוף מצוות ומעשים טובים, וכבר אמרו חכמים יפה שעה אחת של תשובה ומעשים בעולם הזה מכל חיי העולם הבא, כאן יהודי יכול לקיים יעוד, לשמח את בוראו וכו', בעולם הבא הוא כבר אינו יכול לקיים שום יעוד כזה, הוא רק מקבל את שכרו על מה שכבר עשה בחיי חיותו. לכן, אמנם הוא נמצא בעולם גבוה ואמיתי יותר, אבל הפסיק למלא יעוד בעולם.

שיהיו תמיד בשורות טובות.

שבת שלום.