ברכת שהחיינו על כמה פירות חדשים שלפניו

שאלה:

בס"ד, האם יש צד שמותר לברך שהחיינו כמה פעמים על כמה סוגים של פירות חדשים המונחים בסלסלה אחת?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה זו דוגמא קלסית לברכה שאינה צריכה… אם כל הפירות לפניך ואפשר לכלול אותם בברכה אחת, מהיכי תיתי לחלק ביניהם ולברך על כל אחד בנפרד…

הנדון הרחב שיש בפוסקים, הוא האם כדאי הוא אפילו ניתן לכתחילה לחבר בין שני סוגי שהחיינו, כגון ברכת שהחיינו שנאמרת על החג כדי לפטור בה גם פרי חדש, או על מצוה ולפטור בה פרי או בגד. כמובן שמספק זה נעשה, כמו בליל שני של ראש השנה, וביומו לגבי תקיעת השופר, השאלה לגבי לכתחילה. ובענין זה ראה מנחת שלמה ח"א סי' כ על פי שו"ת כתב סופר או"ח סי' כו ועוד. ועל עצם שאלתך, ראה כף החיים סי' רכה ס"ק יח שהם נפטרים כולם אפילו אכל רק אחד מהם, כך שודאי אין לעשות ברכה שאינה צריכה.

שבת שלום.