צביעת שיער בשלושים ימי האבל

שאלה:

אחי נפטר ב.9 באב ויש לי בר מצוה של הbכד מותר לי לצבוע שיער לצורך זה?

תשובה:

שלום רב.

צביעת שיער דינה ככל איפור אחר, ובענין זה הדין כך: אשה נשואה יכולה להתאפר מיד לאחר סיום השבעה, כדי שלא תתגנה על בעלה. אבל אשה רווקה מותרת בכך רק לאחר השלושים. נערה בגיל שידוכים מותרת להתאפר אפילו בתוך השבעה. לאחר השלושים מותר לכל אשה.

במקרה זה של בר מצוה יש להקל בכל מקרה ומותר להתאפר ולצבוע שיער.

יש לזכור שאשה יהודיה צריכה לכסות את ראשה! כך בורא העולם מצווה אותה ומצפה ממנה ואין בענין זה שום החרגות, כל אשה יהודיה חייבת באותה מידה בכיסוי הראש… קבלי על עצך כיסוי ראש וכבר לא תזדקקי לצביעת השיער…

בשורות טובות ותמיד שמחות ורוב נחת.

מקורות:

ראה שו”ע סי’ שפא סעי’ ו. על ההיתר של נערה בגיל שידוכים להתאפר, ראה שו”ת ציץ אליעזר חי”א סי’ עג שאינו אמור אלא בבתולה ולא בגרושה או אלמנה.