כשרות גבינה צהובה צמחית בחו”ל

רבני בית ההוראה
כ"ז אב ה'תשע"ט

שאלה:

האם מותר לאכול גבינה צהובה צמחונית בחו”ל שאין עליה הכשר? הבנתי שהחשש בגבינות צהובות הוא עירוב אנזימים של חיות טמאות. אך אם זו גבינה צמחונית,ואין חשש לעירוב של חומרים מן החי, האם ניתן לאכול אותה? תודה

תשובה:

אם מדובר בגבינה שבאה מחלב ודאי יש איסור, חכמים אסרו גבינת עכו”ם וזה איסור חמור הרבה יותר מחלב עכו”ם, שם החשש הוא רק שמא עירב דבר טמא ובדבר שמפוקח ממשלתית ויש פחות חשש יש שהקילו במצבים מסוימים, כאן זה איסור גמור מדרבנן ככל איסוריהם, חז”ל אסרו גבינת גוי. אבל גם אם מדובר במשהו צימחי לגמרי, כל מוצר תעשייתי מורכב חייב כשרות מהודרת, אין לדעת מאלו חומרים מייצבים ומשמרים ובכלל הוא מורכב, לקנות בלי הכשר בחו”ל אפשר רק ביצים, פירות וירקות, קטניות, דברים שבאים ישר מהשדה לבית האריזה…

בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *