שינה שם ולא נכתב בכתובה – המשך

שאלה:

שוב בנוגע לשאלה על שינוי שם . אני מודה לרב על התגובה מהירה. ומוכרך לדייק בשאלה.  בענין שנוי שם הזכרתי בשאלה הקודמת כי כבר עלעתי פעמים לתורה וקראתי את עצמי בשם ???.  ולא ??? כמו קודם.  אני מדגיש כי השם : ?? נתתי לעצמי בברית בגיל 27 כי השם יפה היה. בשם ?? קוראת לי אשתי וחברים שלי שמכירים אותי מאז. (בבית) שם ?? זה שם שהורי נתנו לי בילדותי וכך קוראים לי בחוץ(כתוב ב ת.זהות, כתוב בכל המסמכים, קארים לי כך בעבודה וברשויות ובחוץ לארץ) בכתובה כתוב רק???. הרב הזכיר כי לא להוסיף את השם וכי לא לזה היתה הכוונה אלא מה הכללים , האם נכון היה להחליך משם ???? ל???. והדייוק לע"ל.  שוב תודה .

תשובה:

לדעתי חובה לכתוב כתובה חדשה שבה יהיו מופיעים שני השמות, ????, כיון שהשם החדש קוראים לך בו בחוץ וכך אנשים מכירים אותך, ואין להשמיטו מהכתובה למרות שבבית קוראים לך אחרת. תיגש לרב המקומי שיסדר לכם כתובה חדשה, היא נקראת "כתובה דאישתכח בה טעותא", אם אין לרב את הנוסח המדוייק, תפנה אותו לספר כתובה כהלכתה של הרב שמואל אליעזר שטרן [זה נמצא במאגר אוצר החכמה] שם בסופו יש את נוסח הכתובה לאשכנזים ואת הנוסח לספרדים].

לא היה צורך להחליף שם, אבל אחרי שהחלפת שניהם שמותיך ואין בזה בעיה.

בהצלחה.