פחית שתייה ושקית שוקו בשבת

שאלה:

לשיטת המתירים לפתוח פחית בשבת. 1. האם מותר לשתות ישירות מהפחית? האם מותר לשתות ישירות מהשקית שוקו או שמא יש בזה מתקן מנא? 2. האם לאחר שסיימתי לשתות שוקו בשבת מהשקית. האם השקית מוקצה?

תשובה:

שלום וברכה

לדעת המתירים לפתוח את לשונית הפחית מותר גם לשתות ממנה בשבת, ראה שו"ת מנחת שלמה ח"ב סי' יב, אבל חשוב לזכור שרבים אוסרים משום מחתך ומשום עשיית כלי ושומר נפשו ירחק מזה. בשקית שוקו ודאי יש להתיר, זה אינו פתח יפה, וזהעשוי להוציא מיד ומותר ואין כאן עשיית כלי. לאחר גמר השתייה השקית היא מוקצה, אבל אם היא עדיין ביד מותר להשליכה לפח.