עוגה שנאפתה בתנור טרף

שאלה:

בוקר טוב רציתי לשאול שאלה בנושא כשרות והשאלה היא כך : עוגה שנאפתה בתנור שעושים בו מאכלי חלב וגם מאכלי בשר בזה אחר זה ללא היסק והמתנה של 24 שעות בין אחד לשני האם עוגה זו ( שהיא פרווה כמו שכבר ציינתי ) מותרת באכילה או לא?

תשובה:

שלום וברכה

יש להמנע מלאכול עוגה זו. אמנם כאשר התנור נקי לגמרי, למנהג הספרדים אין נ"ט בר נ"ט [לכל הפחות בדיעבד, ויש סוברים שאף לכתחילה, כמו הגר"ע יוסף זצ"ל], אבל ההנחת יסוד היא שאם לא ניקו היטב את התנור הוא אינו בחזקת נקי, ממילא יש בו השפרצות בשריות וחלביות, וכיון שאנחנו חוששים בתנורים שלנו גם לזיעה ולא רק לריחא, יש להחמיר שלא לאכול עוגה זו שבלעה טעם של בשר ושל חלב גם יחד. אמנם מן הסתם ההשפרצות לבד הם פחות מאחד בשישים מהעוגה, ולגבי הבליעות לספרדים הרי יש כאן רק נ"ט בר נ"ט, אבל כדי שלא להכשל במקרה שהמציאות משתנה וכדומה כדאי להמנע. לאשכנזים ודאי הדין הרבה יותר חמור ובודאי אסור.