כובע חדש בשנת אבל

שאלה:

האם מותר לחדש כובע בשנת אבל על הורה? ( שהרי לא מברכים על כובע שהחיינו ?)

תשובה:

שלום וברכה

כובע שעולה כמה מאות שקלים הוא בודאי מלבוש חשוב, ומברכים עליו שהחיינו, ואין לחדשו בשנת אבל. אם יש בעיה שהכובע הישן ממורטט וחייבים את החדש, יש לתת למישהו אחר ללבוש אותו כמה ימים, ובכך להקל ללובשו אחריו, אחר שכבר בטל מעט חידושו.

[מנהג הספרדים אחרי השלושים ימי אבל הראשונים להקל בזה, ולא החמירו אלא בבגדים לבנים, ראה בענין זה בילקוט יוסף בהרחבה].

מן השמים תנוחמו.

מקורות:

באר הגולה סי’ שפט ס”ק יז.

הצטרף לדיון

תגובה 1