חלב נכרי בתחליפי חלב לילדים קטנים

שאלה:

האם יש בעיה בלתת לתינוק לאכול תחליף חלב (מטרנה) בכשרות OU חלב נוכרי? מה האיסור של חלב נוכרי?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש להמנע מלתת לו חלב נכרי כאשר אפשר לתת לו דבר שכשרותו ברורה… יש בארץ מטרנה בכשרות מהודרת של בד"ץ העדה החרדית למה לקחת חלב נכרי? אם יש בעיה בעיכול והוא יכול לקחת רק דבר עדין מסויים שאינו קיים בתחליפים המהודרים ותחליף צמחי לא מספיק לו או לא טוב לו, ודאי יש להקל, כי דינו כחולה, אבל אם אפשר להשתמש בתחליף המהודר אין להקל. חכמים אסרו לאכול חלב נכרי מחשש שמא הגוי יערב בו חלב שאינו כשר, אמנם ידוע שבעל האגרות משה הורה בזה להתיר לאנשים חלושים וילדים כאשר אין חלב ישראל, כאשר מדובר בחלב שמפוקח על ידי הרשויות, בו לא קיים החשש של התערובת, אבל ודאי זה היתר שאינו לכתחילה, שהרי כשחז"ל אסרו משהו אנחנו לא מחלקים בדרך כלל מדעתנו חילוקים כעין אלו. לכן כשאפשר להחמיר אין להקל. ראי עוד כאן

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלה זו הגיעה בעקבות בעלי שקנה זאת (יותר זול) ואני ידעתי על האיסור. כשאמרתי לו עעל כך אמר שאסמוך עליו ואין עם זה שום בעיה.( הוא אברך לשעבר) .
    בכל אופן שלחתי את השאלה והצגתי לו את תשובת הרב. זה גרם לו לכעוס ולהתוכח ולומר את יודעת את דעתי תעשי מה שנראה לך…(בכעס).
    האם עלי להקפיד ולא להשתמש בקופסאות אלו שקנה כבר למרות הכעס שלו?
    תודה רבה.

  2. תנסי להחזיר לחנות ולקבל זיכוי. אינני מכיר את המצב בבית אצלכם, אם זה יכול לגרום לקושי בשלום בית, יש על מי לסמוך להקל, אבל אם אפשר להסתדר ולפייס ודאי יש להמנע.