גביית חוב עבור נזק של תאונה

שאלה:

שלום בחור צעיר נהג ללא ביטוח ופגע ברכבי וביקש שלא אפנה לשלטונות החוק מה שיסבך אותו חוקית נעניתי לו והנזק ברכב שלי כולל ירידת ערך בסך 8000 שח על פי שתי מוסכים שאני מכיר לא הלכתי למוסך מורשה ששם בוודאות הנזק יהיה מעל 10000 שח ? האם נכון שאגבה את הסכום מבחינה הלכתית היות ואימו טוענת שאני לא דובר אמת ומבקשים שאתבע את הביטוח שלה ואני לא מוכן לשקר וגם שביקשו שאלך למוסך שלהם דיבר אליי ממש בצורה קשה וטען שהנזק בסך 1500 שח מה שבאמת ממש לא, היות ויש נזק בשילדה כתוצאה מהמכה שנתן בעת שעקף בצורה פראית ומסכנת בני אדם מה עוד ששני מוסכים טענו שהנזק בסכום שלעיל מה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

מצד הלכה אתה יכול לפנות ישיר לחברת הביטוח שלך ולספר להם שפלוני נתקע בך, וחברם הביטוח יתבעו ממנו כפי שירצו. אם אתה רוצה להחמיר ולרחם על המזיק, תבקש מהנהג הפוגע שישלם לך כפי מה שדורשים במוסך מורשה (לא מוסך חאפר, ולא מוסך של החברה המקורית), ודוקא במוסך מורשה שאתה מעוניין בו, ולא במוסך שהם מציעים. אם הם לא יסכימו להצעה השנייה תוכל לגשת לביטוח שלך והם יוציאו ממנו את כל הנזק.

אסור לך לתבוע את פוליסת הביטוח של אמא של הנהג, זה גזל גמור!

בהצלחה ובשורות טובות.