ציצית – נוטף על הקרן

שאלה:

בסד שלום הרב למדתי בסימן יא שהגדיל צריך להיות נוטף על הקרן. והמב כמדומני כותב שאם הגדיל היה על הזוית מצווה להחזירו מכיוון שזו דרך הקראים. שאלתי היא: כאשר הגדיל נוטף על הקרן יש סיכוי גבוה שהוא יהיה בקרן מאשר אם הגדיל לא יהיה נוטף אלא ירד למטה. אם כן מה עדיף?

תשובה:

תמיד עדיף לעשות כמו שצריך, ואם רואים שזה על הקרן משנים, אבל יש עצה מאוד פשוטה בענין, כאשר עושים את הקשירה, לא משאירים רווח בין הקשר הראשון לנקב כמלוא הבד, אלא מהדקים מעט, ואז כיווץ הבד מונע את התזוזה של הגדיל לכיוון הקרן, מעולם לא זז לי הגדיל לשם…