זמן תפילה לילדות מתחת גיל בת מצוה

שאלה:

האם יש להקפיד על זמן תפילה לילדות מתחת גיל בת מצוה? (גיל 9)

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך להקפיד עמן בכך בגיל זה, בכלל זמן תפילה לנשים יש שפחות הקפידו בו, אבל עם ילדה כה קטנה ודאי אין להקפיד. [אשה שמתפללת לאחר זמן תפילה לפי דעתי לא תאמר ברכות קריאת שמע, כיון שנשים בלאו הכי פטורות מברכות אלו, וכיון שגם לגברים לומר אחרי זמן תפילה זה לא פשוט – זמן תפילה לא זמן קריאת שמע! אשה שאינה חייבת אין טעם שתאמר, וזו סיבה חשובה להקפיד גם נשים על זמן תפילה, ואני מדבר באשכנזיות שחייבות בשתי תפילות ביום שחרית ומנחה, ונוהגות גם לומר ברכות קריאת שמע, אבל ילדה כזו, שתאמר גם ברכות קריאת שמע מה שהיא רגילה בבית הספר].

רוב נחת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. על זה אין לי מקור ברור, אלא רק שתי נקודות: א. גם נשים יש שפחות הקפידו עמהן בזמן תפילה מחמת המחלוקת על גדר חיובן בה. כל שכן קטנות. ב. בכלל עם ילדים יש להזהר מאוד בנושא התפילה שלא להכביד מידי כדי להמאיס עליהם חלילה את הנושא הזה, ובכל ילד לפי חריפותו ולפי תכונותיו, ולא הגיל יקבע כאן.