השמעת שירים מיוטיוב

שאלה:

שלום וברכה , בשבוע הבא בעזרת השם נחגוג תספורת ראשונה לבננו, אנו עושים ארוע בבית כנסת עם משפחה וחברים בסביבות 30 עד 40 מוזמנים. האם מותר להשמיע שירים או ניגונים ישירות מיוטיוב עם חיבור למערכת הגברה ? יש ניגון מסויים שהיוצר נפטר למרבה הצער האם הדין משתנה במקרה שכזה ? אציין כי שאלתי ת"ח והוא ענה כי לדעתו אין בעיה כי מי שמעלה סרטונים וניגונים זה על דעת שישתמשו בזה וכל שכן אין כאן עסק מסחרי . אשמח לקבל תשובה בנידון תודה וברכה

תשובה:

שלום וברכה

להשמיע ודאי אין כל בעיה, זה הרי נמצא שם כדי שאנשים יוכלו להאזין, השאלה תמיד היא רק לגבי העתקה של המוזיקה לכלי אחר ולשומרו שם. הבעיה היא שיוטיוב יש רק באינטרנט שאינו מסונן כהלכה, ואני מניח ומקווה שאין לכם גישה לאינטרנט כזה, ובודאי תהיה סגולה טובה להצלחת הילד שיגדל בתורה וביראת שמים, אם יגדל בבית קדוש וטהור בו אין אינטרנט שאינו מסונן כהלכה!!

רוב נחת ושמחות תמיד.