קשר לא בריא בין אדם נשוי לאחייניתו

שאלה:

שלום. גיסי, בעלה של אחותי יצר קשר חזק עם אחיינית שלי כבר כמה שנים כיום היא בת 19. אבא שלה נפטר לפני שבע שנים והוא נותן לה תשומת לב מקשיב לה מחמיא לה הרבה וצוחק איתה וכן גם קורה לו שהוא איתה לבד. כיום הבעיה שזה כבר נראה חוצה גבולות הוא ממש מגזים והיא נראית לצערי הגדול כנראה מאוהבת. זה שוד ושבר. אחותי בחורה חכמה אבל משום מה לא נראית מוטרדת ואנחנו כן. הוא טיפוס שקשה לדבר איתו לא מקבל ביקורת פגיע בעייתי לדבר איתו. מה עושים זה מצב מסוכן ולא בריא. בנוסף הוא בעל השפעה מאוד גדול עליה ועלול להשפיע על החלטות בעתיד שלה מה ללמוד איפה לעבוד וכולי. לא יןדעים מה לעשות דיברנו איתה אבל היא אטומה. יש לו רב שיכול להשפיע עליו אבל אנחנו מפחדים שהוא יכעס שפנינו אליו ואז יהיה לאחותי בעיות בשלום בית עקב כך.

תשובה:

שלום וברכה

הבעיה שאתה מעורר היא בהחלט לא פשוטה, קשר כזה כמו שאתה מתאר בהחלט מוגזם ועלול להביא חלילה לאיסורים חמורים ולנזק בלתי הפיך לנערה וגם לשלום הבית של אחותך [דוקא אם המצב יתדרדר, הרבה יותר חשש מאשר זה שאתה מעורר, באם תפנו לרב], לכן כן הייתי פונה לרב הזה [באם הוא איש חכם], ואדרבה, מתייעץ איתו באיזה אופן יוכל לפעול אם בכלל, או כיצד ניתן להשפיע על הענין הזה. מה שהיה צריך למעשה זה ניתוק פיזי, כלומר שהיא תצא לפחות לתקופה למקום מגורים מרוחק יותר, לצורך לימודים או עבודה וכדומה.

בשורות טובות.