מצאתי משקפיים בתוך נרתיק

שאלה:

מצאתי נרתיק ובו משקפי קריאה על הריצפה. תליתי 4 שלטים באותו איזור. 1.האם עשיתי נכון שלקחתי את האבידה או שמא הייתי צריך להשאיר אותה באותו מקום? 2. מה עליי לעשות אם לא ייצרו איתי קשר?

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש סימן במשקפיים או בנרתיק – שם או סימן ייחודי – חייב להכריז. ואם לא איתר את המאבד צריך לשמור את המציאה, או לרשום את הערך של המציאה במקום שממור.

אם אין סימן, אין חובה להכריז. וטוב יעשה אם יכריז. אך אם לא איתר את בעליו  יכול לעשות במשקפיים כרצונו.

בהצלחה.