מי הוא המשיח?

שאלה:

התוכל להסביר לי מיהו המשיח נגיד בספר דניאל פרק ט'? מה משמעותו וזהותו?

תשובה:

שלום וברכה

דוקא בדניאל פרק ט' השימוש במילה משיח אינה זו המקובלת, שם לא מדובר על הגאולה העתידה, אלא שם משיח הוא במשמעות של שליח [אגב גם שאול המלך נקרא משיח ה', גם כהן גדול נקרא הרבה פעמים משיח מחמת שמן המשחה שעליו] ומדובר שם על כורש שעתיד לבנות את בית המקדש השני. משיח הוא שליח. כאשר העם מדבר על משיח הוא בדרך כלל מתכוין זה שישלח לגאול אותנו מהגלות בגאולה העתידה, לבנות את בית המקדש השלישי ולקבץ נדחי ישראל וכו'…