ריח זיעה לתהלים ותפילה

שאלה:

שלום הרב אני בדרכ בלי נדר משתדל כל יום לקרוא כמה פרקים תהלים ואח"כ לבקש קצת בקשות אישיות. לפעמים בעבודה יש לי זמן קצת אז אני עושה את זה בעבודה, אלא שלפעמים יש לי ריח רע מהגוף בגלל העבודה אז אני משתדל לא לקרוא ולבקש כשזה קורה אלא לחכות שאהיה נעים יותר, לאחרונה קרה שתוך כדי שהתפללתי הרגשתי שעדיין יש לי ריח והמשכתי ככה, אני יודע שלתפילת שמונה עשרה זה בעייתי, האם גם לתהלים ובקשות אישיות זה בעיה? לכתחילה אני לא עושה את זה אבל בדיעבד האם עליי לחזור לקרוא את הפרקים ולבקש? תודה רבה לרב

תשובה:

שלום וברכה

ריח זיעה אינו נחשב ריח רע שאוסר לומר דברים שבקדושה, אלא אם כן הוא ממש חריף ואתה מצטער ממנו. אבל ברור שיותר מהודר לעשות זאת כשאין ריח…

מקורות:

ראה בהרחבה בשו”ת התעוררות תשובה סי’ מה, וע”ע משנה ברורה ריש סי’ פו ופסקי תשובות שם.