ציצית

שאלה:

שלום וברכה , רציתי לשאול שאלה בנושא עשיית הציצית ושאלתי היא כך : לאחר שהטלתי את הציציות בכנף הבגד ועשיתי כבר 2 חוליות אחת של 7 כריכות ואחת של 8 כריכות וקשרתי את הקשר נאלצתי להתיר את הקשר בגלל איזו בעיה שהייתה לו , האם תיקון מסוג כזה שבו אני צריך לפרק קשר או חלק אחר של הגדיל שעשיתי ( כמו החוליות ) נחשב הפסק שמחייב אותי לחזור ולהגיד "לשם מצוות ציצית " או שאני פשוט יכול לפרק את מה שאני צריך ( כדי לתקן) ולהמשיך וזהו?

תשובה:

גם הפירוק הוא חלק מהעשייה, ואין צורך באמירה מחודשת כל זמן שלא עשית הפסק בדבר אחר [לפני העשייה המחודשת].