לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עובד שמחל על הפיצויים

שאלה:

מה הדין בעובד שפוטר ובשעת ההתפטרות החתימו את העובד שמוותר על הפיצויים לטובת המעסיק. ואחרי כמה שנים מתברר שהמעסיק עדיין לא משך את הפיצויים, וכעת חברת הפנסיה מבקשים מהעובד שימשוך את הפיצויים. האם מותר לעבוד לקחת את הפיצויים (כיון שהמעסיק לא משך כמה שנים), או שהוא ויתר וזה כבר לא שלו.

תשובה:

שלום וברכה,

הפיצויים שנמצאים בקופת הפנסיה של העובד שייכים לעובד. ואם אמר או כתב שמוחל על הפיצויים לא מועילה המחילה כיון שדבר שקנוי לו לא מועיל מחילה. מחילה מועילה על חוב, ואילו בדבר שברשותו לא מועיל מחילה אלא צריך הקנאה.

המחילה למעסיק מועילה רק אם המעסיק לא הפריש לעובד את חלקו, ויש חוב למעסיק עבור העובד, ועל זה מועילה מחילה, אבל על החלק שכבר הפרישו לו צריך הקנאה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן עג סעיף יט וסימן רמא סעיף ב.

הצטרף לדיון

תגובה 1