סיוע בקניית אופניים לשימוש בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב, הבן שלי אחרי צבא וכרגע הוא מעוניין שאעזור לו בקניית אופניים רגילים לשימוש יומיומי ולשימוש בשבת שנראה לו פחות חמור מאשר לנסוע עם אופנוע שברשותו. האם מותר לי לעזור במקרה הנ"ל ואני לא ייחשב כמסייע לחילול שבת תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי אם הוא מצהיר שהוא מתכוין לנסוע באופניים אלו בשבת אין לסייע לו. תסביר לו שהנסיעה באופניים אסורה בשבת [אף שזה אמנם איסור קל יחסית רק של עובדין דחול], והדבר נוגד את אמונתך, ולא תוכל להוציא כסף לדבר שמכעיס את הבורא. נכון שנסיעה באופנע היא איסור הרבה יותר חמור, אין ספור איסורי תורה, אבל עליו להבין שגם איסורים קלים יותר חמורים ומהווים מרידה בבורא עולם, ואין לסייע לו לעבור עליהם.

זו דעתי, אף שקשה עלי ההכרעה בענין זה.

בשורות טובות.