מציאות ברואים ממוצעים כסתירה לאבולוציה

שאלה:

"הרמב"ם במו"נ (חלק ג פרק נ"א) מחדש ענין נפלא אודות סוג "אנשים" מסויימוים וז"ל (מהדורת קפאח ע' תד): "ואומר, אותם אשר הם מחוץ לעיר הם כל אחד מבני אדם שאין לו דעה בשיטה, לא עיונית ולא מקובלת, כגון נדחי התורכים הנחתים בצפון, והכושים הנחתים בדרום, וכל הדומים להם מאלה שאצלינו באקלימים הללו, ואין אלה לדעתי בדרגת האדם, והם מן דרגות הנמצאות למטה מדרגת האדם ומעל לדרגת הקופים, כיון שכבר הושג להם תאר אדם ותבניתו והבחנה למעלה מהבחנת הקוף". עכ"ל. ועוד אביא את דברי הארי זל ספר עץ חיים שער מב פרק א מב. בין דומם לצומח האר"י מתייחס לאלמוגים, בין צומח לחי אדני השדה, בין חי למדבר הקוף. שאלתי האם יש בזה הסבר לממצאים של האבולוציה, כלומר הבורא ברא ברואים מסוגים שונים עם ממוצאים בין מין למין. ומה שהפתפחו מינים מסויימים זה רק באותו המין? אשמח לקבל תשובה עם מקורות והסברים תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הדבר הזה שאתה מביא הוא דוקא הפירכא לנושא של האבולוציה, כלומר, אם בו זמנית יש גם ממוצעים, סימן שהנושא אינו התפתחות אבולוציונית אלא כך ברא הבורא את עולמו מתחילה עם דירוג בין הברואים, וכשם שיש כללים – חי צומח וכו', כך יש את הממוצעים שביניהם, תוכל לקרוא על כך ועוד בהרחבה בספר אבולוציה ויהדות של אברהם קורמן.

בהצלחה.