היסח הדעת בברכות

שאלה:

שלום רב, רציתי לדעת, במידה ואכלתי מאכל מסויים, ובירכתו ברכה ראשונה, ולאחר כמה דקות הסחתי דעתי מאותו המאכל, כלומר לא היה בדעתי לאכול מהמאכל, האם צריך לחזור ולברך שוב כשארצה לאכול? בברכה, אליאב אילוז

תשובה:

שלום וברכה

אם כבר סיימת אכילתך והסחת דעת לגמרי מתוך כוונה שלא לאכול עוד, צריך שוב ברכה ראשונה, אמנם בדרך כלל, כל זמן שלא מברכים ברכה אחרונה זה סימן שעדיין אין היסח הדעת גמור, לכן הדוגמאות להסיח הדעת בסי' קעט זה רק כאשר אדם אומר בואו ונברך או נוטל מים אחרונים וכדומה.