לקטוף פרחים ופירות

שאלה:

1. פרחי בר. לפעמים גדלים פרחי בר בגינות, כמו חמצוץ, סביון, שלבעלי גינות אין עניין בהם. האם מותר לקטוף בגינה פרטית?

2. פרחים לא בר, האם מותר לקטוף ענפים שנוטים על שביל ברשות הרבים? האם מותר לקטוף בגנים ערוניים צבוריים פרחי בר ופרחים לא בר?

3. האם מותר לקטף ענף קטן כדי לגדל ממנו ענפים, ללא נזק, בגן פרטי או ציבורי?

4. עצי פרי לנוי, שלא אוספים את פרותיהם בגן עירוני, ציבורי, הפירות מפוזרים סביב, האם מותר לקטוף כשברור שאם לא זה יתקלקל?

תשובה:

שלום וברכה,

1. פרחי בר שרוב בני אדם לא מקפידים עליהם – מותר לקטוף אפילו מגינה פרטית.

2. פרחי נוי שנשתלו על ידי העירייה, אסור לקטוף. הפרחים דינם כממון ציבור, ואסור לגזול ממון ציבור.

3. ענף קטן מעץ, אם אין ניכר חסרון בעץ, ואין דרך להקפיד, יש להקל אף בחצר פרטית.

4. פירות לעצי נוי שלא ילקטו על ידי שום אדם, דינם כהפקר ומותר לקטוף לעצמו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1