יציאה להלוייה ולבית הקברות בתוך השבעה

שאלה:

שבוע טוב. שלום לכבוד הרב שליט"א. האם אבל בתוך השבעה יכול לצאת להלוויה ולבית הקברות של אחד מקרוביו כגון: בן דוד, אבל אינו משבעה הקרובים שגר באותה שכונה שיושבים שם שבעה ובית העלמין קרוב? האם יש הבדל בין שלושה ימים הראשונים לאחר שלושה ימים הראשונים? בפשטות ראיתי שלשו"ע מותר לצאת לאחר שלושה ימים. ולרמ"א שב ואל תעשה. מה ההוראה המקובלת היום? והאם יש כאן מחלוקת שו"ע רמ"א או שהרמ"א התייחס לדבר אחר? בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש כאן מחלוקת, ונראה שהמנהג שגם אלו הנוהגים כשו"ע שמיקל אחרי שלושה ימים, לא הולכים אלא לאחד משבעה קרובים, או כאשר הלוויה היא ליד ביתו של האבל ומדובר באדם קרוב או באדם גדול. בפרט שבזמנינו יש ציבור ענק של יהודים בכל מקום, וכמו שיש שמחות רבות גם לוויות רבות…

מקורות:

ראה פני ברוך סי' כא סעי' א.