צפוף בארץ עם כל הילודה והעלייה?

שאלה:

שלום, בדרך כלל אנשים אומרים שצריך ללדת הרבה ילדים. אבל הבעיה שהמדינה שלנו ממש קטנה והיא צפופה גם עכשיו! אז מה נעשה? יש לילודה גבול?

תשובה:

שלום וברכה

כמה תשובות בדבר: ראשית באוירה של חופש, חציתי את הארץ השבוע מירושלים עד גבולה הצפוני, ו"להפתעתי" רובו הגדול של השטח היה בלתי מיושב…

שנית, הרי אנחנו מצפים בכל יום לביאת המשיח, וכתוב שעתידה ארץ ישראל שתתפשט על כל העולם כולו, כך שלהיפך אנחנו באובר של אנשים…

ועוד בא שלישיה, על ארץ ישראל נאמרו כידוע דברי הגמרא בגיטין ארץ צבי כתיב בה, סמוך לירושלים היה מקום בשם טור מלכא – הר המלך, שהגמרא מתארת שהיו בו כמות עצומה של אנשים – קשה למנותם ממש, והגמרא שואלת שהרי הוא הרקטן מאוד וכיצד זה יתכן, ומשיבה הגמרא, שארץ ישראל יש לה סגולה מיוחדת שהיא נמתחת לפי הצורך, כמו עור הצבי, שכאשר פושטים אותו מגופו של הצבי הוא מתכווץ ונעשה קטן עד שלא ניתן להבין כיצד הוא הלביש עליו, כך ארץ ישראל כשעם ישראל עליה היא נמתחם ומתגדלת לפי צרכיהם.

מה שצריך לזכור שלא צריך לגור דוקא בירושלים או מרכז תל אביב, יש לנו הרבה מאוד מקום לחיות בו ולכונן בו חיים יהודיים אמיתיים!

והעיקר, להשאיר כמה דאגות קטנות לבורא העולם, הוא מסתדר עם זה…