עירוב בין שתי ערים צמודות

שאלה:

אם עיר אחת חופפת לעיר שנייה (בת ים לראשון) האם מותר ללכת בשבת מבת ים לקצה השני של ראשון? יש עירוב בצורת הפתח בשני הערים…

תשובה:

כאשר הערים צמודות ואין ביניהן הפרש של קמ"א אמה, ומבחיינה הלכתית הן מעורבות יחד, מה שיש חילוקי רשויות מוניציפאליות אינו משמעותי מבחינה הלכתית. אינני מכיר את המקום, אבל זה העקרון. שאל רב מקומי לגבי עצם המציאות בשטח.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם יש מרחק של 2000 אמה מעיר אחת לשנייה יהיה מותר לעבור בין הערים בשבת? הרי מותר ללכת מסוף העירוב 2000 אמה ואז נכנס לעיר השנייה והיא גם מעורבת ולכן תחשב כרשות היחיד לא?

  2. גם כאשר העיר השניה היא בתוך אלפיים אמה ויש בה עירוב, אין היתר ללכת אלא אלפיים אמה ממקום השביתה ולא בכולה.