להעתיק דיסק שרשום עליו הגבלות בהעתקה

שאלה:

שלום רב, ראיתי באתרכם בעניין העתקת אלבומי שירים שהעניין מותר, כיוון שעפ"י החוק מותר, רציתי לברר במצב שכתוב על האלבום או שנאמר בדיסק שכל המכירה היא רק בשכירות ואסור להעתיקו בשופו"א או על תנאי שלא להעתיקו, והמעתיק שלא ברשות לעצמו הרי הוא חייב על כל יום סכום מסויים, למשל יש איזה סידרה של אלבומים שאומרים שם כך ודורשים סכום של 100 $ על כל יום, האם הדין שם ג"כ זהה למה שכתבתם באופנים רגילים או שכאן זה משהו אחר? תודה מראש וכל טוב

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר נכתב על הדיסק שהמכירה היא עם שיור – שמשיירים לעצמם את הזכות של העתקה – או שמתנים שהדיסק רק שכור, ועוד כהנה… אסור להעתיק מהדיסק עצמו, כיון שהתנאי מעכב. אך עדיין ניתן להעתיק מדיסק אחר שכבר נצרב על ידי אחר שלא כדין, וכן ניתן להוריד מהאינטרנט את אותם אלבומים, כיון שעליו לא חל תנאי המכירה, וגם אין איסור של הפרת זכויות יוצרים בהעתקת שירים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה נתיבות סו"ס ריב שכל תנאי למרות שהתנאי בטל חל שיור במכירה וחייב לקיים את התנאי.