אני עומדת להתגרש. האם עלי לעזור את הבית?

שאלה:

שלום !
בעלי רוצה להתגרש ממני ,ואני אמרתי לו שלא אכפה את עצמי עליו אם כך.לשנינו אין אמצעים כלכליים והדירה שאנו חיים בה כעת היא 'מציאה 'שאפשר לעמוד בתשלום שלה , יש דיון ברבנות לעוד חודש ולא מצאתי פיתרון מגורים אחר , האם ניגזר עליי לעזוב את הדירה או על בעלי ,תודה

תשובה:

שלום רב,

בהחלט. אסור לבני זוג לאחר הגירושין להמשיך להתגורר ביחד. ומלבד האיסור, מן הסתם תצטרכו לאחר מכן שוב גט, אז מה הועלנו? ראה שו"ע אבה"ע סי' קיט בסופו. וסי' קמט. יש נידון האם האישה היא זו שצריכה לעזוב או הבית או הבעל, אבל שאסור להם להיות ביחד זה ברור לגמרי. גם בביה"ד הרבני ירצו לדעת שאכן אתם נפרדים לפני שיערכו לכם גט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה ,ידוע לי שאסור לגור ביחד ואף לא באותו יישוב ,לא לשם חתרתי כוונתי היא אם הוא זה שיוזם את הגירושין ורוצה את הגט מה הזכויות שלי מבחינה זו זה בית שכור ומלבד הרצון הטוב שלי לקום וללכת ממנו מבלי לגרום לו צרות של גירושין כי עדיין אכפת לי ממנו והוא עולה חדש ונקלט בקרב הקהילה באזור מגורינו ,אך אני מרגישה שאני יוצאת ניפסדת מאוד מאוד כי בכוונתי לוותר לו על הכל מתוך הרגשות שלי אליו והחמלה אין לו הרבה בחיים הוא לבד בארץ וחזר בתשובה ועלה לארץ ואני לא רוצה שיהיו לו עוד קשיים ,או מלחמות ,אך מעבר לזה מה הזכויות שלי ?תודה

  2. ראשית באותו יישוב מותר לכם לגור לאחר הגירושין.
    ההלכה קובעת שהאישה נדחית מפני האיש. כלומר, כאשר צריכים לקבוע על מי לעזוב את המקום האישה היא זו שצריכה לעזוב את המקום. וראה סי' קיט סעי' יא בבית שמואל שכך גם כאשר הם שוכרים מקום ביחד. אבל את צריכה להשתכל על המכלול, וכפי שאת אומרת אין סיבה שרק משום שאת מסכימה להתגרש ומתחשבת מאד מהקשיים שלו שתפסידי. לכן, את רשאית להתנות את הגירושין שלך (ההסכמה לגירושין) בכך שהוא יפצה אותך על ההפסד הצפוי עקב העזיבה שלך את המקום. ואם אין סיבה שעלייך להתגרש ממנו ודאי את ראשית להתנות את הסכמתך בכל תנאי שהוא, בפרט שאת מעלה כאן טיעון מאד הגיוני.