עיכוב תשלום לצבעי שלא סיים עבודתו

שאלה:

שלום לרב צבעי שצבע דירה וסוכם גם על צביעת הדלתות והוא לא סיים לצבוע דלת אחת גדולה כי חשב שאינו צריך לצבוע אותה, כרגע אנחנו בויכוח אם ישלים את העבודה או לא, הוא דורש את השכר. האם מותר לעכב את התשלום על כל העבודה עד שיסיים או שחייבים לשלם לו כעת בניקוי החלק שעליו אנו מתווכחים משום בל תלין או דין אחר? תודה רבה לרב

תשובה:

שלום וברכה,

על החלק שצבע חייבים לשלם לו את שכרו. הבעל הבית יכול לעכב חלק מהתשלום כפי מה שיעלה להביא צבעי אחר להשלים את העבודה. למשל: אם סוכם לשלם לו 1,000 ש"ח ולא סיים המעביד את עבודתו וכדי להשלים את העבודה להביא פועל אחר ולשלם לו 300 ש"ח אזי יכול לעכב בידו 300 ש"ח, עד שתלכו לדון על הויכוח ביניכם, או שתגיעו לעמק השווה.

בהצלחה.

מקורות:

יש לשלם לפועל על חלק שעבד, ולא גרע מפועל שחוזר בו באמצע היום שחייבים לשלם לו את מחצית שכרו.

על החלק שיש ויכוח יכול לעכב עד שהדברים יתלבנו.

נ.ב. אם יש ויכוח מה היה כלול ולא היה סיכום ברור, יש לבדוק לפי המחיר בשוק.