לתת רווח מהעסקה האם נחשב לריבית

שאלה:

שלום. אם אני לוקח הלוואה מחבר האם מותר לי לסכם איתו שאני אתן לו אחוז מסוים בנוסף לסכום שלוויתי ממנו .וזה לא כריבית אלה כרווח שלי מהעסקה . אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה רבה ותיזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה,

כל טובת הנאה שהלווה נותן למלווה נחשב לריבית. ולכן אם נותן לו רווח מהעיסקה נחשב לאיסור ריבית. ואם קוצץ על כך מראש יש בזה איסור של ריבית קצוצה.

כדי לתת רווח מהעסקה יש לערות היתר עסקה בין המלווה ללווה לפני ההלוואה.

בהצלחה.