שכר פסיעות

שאלה:

בארץ ישראל יש שכר פסיעות, בחו"ל אין. השאלה היא האם כבן אדם בבי" כ שזה כאין ארץ ישראל בחו"ל האם יש שכר פסיעות בזה, והאם יש שכר פסיעות לבי" כ בחו"ל, וא" כ האם בארץ ישראל, השכר כפול?

תשובה:

שלום רב,

שכר פסיעות יש רק לאדם שהולך לבית הכנסת ואם הוא הולך ממקום רחוק עליו נאמר שיש לו שכר פסיעות. ראה סוטה כב,א אולם סתם כך ללכת ממקום למקום לשם מה יהיה לו שכר פסיעות? אמנם בארץ ישראל יש גם ענין של חיבוב הארץ ללכת בה. זהלא שכר כפול זה פשוט שכר אחר, עוד ענין. אגב, ראיתי שמביאים בשם המהר"ל שזה דווקא לתפילה אומרים כך, שהרי בשאר המצוות הדין הוא שאין מעבירין על המצוות ולא אומרים ללכת לרחוק יותר. וביאר, משום שההליכה לתפילה זה ללכת לגבוה לכן גם עצם ההליכה נחשב לחלק מהמצווה, ולכן יש בזה שכר פסיעות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בגמרא כתובות (קיא, א) נאמר ש"כל המהלך ד' אמות בארץ ישראל, מובטח לו שהוא בן עולם הבא", האם לא נאמר שמכאן לכאורה יש ענין של הילוך וחיבוב הארץ?