מחיצה בבית כסא

שאלה:

שלום וברכה קראתי בילקוט יוסף שבית כסא עם ברז לנטילה שיש בו מחיצה מסרים גובה 80 סמ בין בית הכסא לחוצה לו אפשר ליטול לכתחילה. שאלתי היא .. האם ארון אמבט שעומד לצידו יכול להחשב למחיצה אם עומד בתנאים הללו

תשובה:

שלום וברכה

גם ארון יכול להחשב מחיצה, הבעיה היא שלא די במחיצה חלקית על חלק קטן מהחדר, המדובר הוא במחיצה שאכן חוצצת בין שני חלקי החדר והם נעשים שנים… ראה עוד הרבה תשובות באתר לגבי נטילת ידים בשירותים.