כתיבת סת"ם – לשם קדושת תפילין

שאלה:

שלום וברכה , לפני שהסופר סת"ם מתחיל לכתוב פרשיות של תפילין או של ספר תורה הוא אומר " הריני הולך לכתוב לשם קדושת תפילין" ( או לשם קדושת ספר תורה ) ורציתי לדעת מה הפירוש של המשפט הזה?

תשובה:

שלום וברכה

אחת ההלכות החשובות בכתיבת סת"ם הוא שהכתיבה תהיה לשם אותה מצוה, ולא כתיבה בעלמא בלי מחשבה, כלומר אם אדם יכתוב למשל פרשיות תפילין סתם בשביל להתאמן, גם אם יהיו הכי יפות ומהודרות, לא יוכל להשתמש בהן למצות תפילין, ובזה התחדש, שלא די במחשבה לשם תפילין [בדיעבד יש בזה נדון רחב בפוסקים] אלא צריך לומר כך בפה, שהכתיבה היא לשם קדושת תפילין.

מקורות:

שו"ע ורמ"א בסי' לב סעי' יט.