הכנסת ספר תורה ללא רשות בעליו

שאלה:

בנים הכניסו ספר תורה ללא רשות אביהם שהוא בעל הספר וקנה אותו בכספו , הבנים ערכו טכס הכנסה , השאלה אם אפשר לקרוא בספר זה ? יצוין שהספר היה מונח בבית הכנסת כמה חודשים קודם, וכעת סיימו אותו ללא רשות האב עקב מתח בנושא הירושה , האב כועס על בניו ונמצא בקשר רק עם אחד הבנים.

תשובה:

שלום וברכה

אם האב הוא הבעלים על ספר התורה, הרי שלא ניתן להשתמש בו ללא רשותו, השימוש בספר תורה כזה כנגד רצון בעליו הוא גזל… כדאי לערב רב מוערך המקובל על הרב שדעתו תתכבד על ידו, שיעשה איזו פשרה בענין זה וישכנע את האב אודות השכר הרב הצפון מכך שהספר אכן משמש לקריאה בבית הכנסת ואינו עומד כאבן שאין לה הופכין. כמו כן חשוב מאוד שיכנס מתווך מסוג זה כדי לפייס בין האב לבניו, הנושא של כיבוד אב ואם הוא יסודי מאוד ביהדות ואחד מעשרת הדיברות, וכל יום שהאב בכעס על בניו והם מנועים מלכבדו, הוא הפסד של חיי נצח. קפידא של אב על בניו הוא דבר חמור. מה גם שהם אכן נהגו שלא כדין, איך ניתן לקחת רכושו של אדם ולעשות בו נגד רצונו?!

בשורות טובות, והאמת והשלום אהבו.