ממון

שאלה:

יש לי עתון שיוצא כל חודש שיש בו מדור קומיקס עם ציורים. אני משלמת כל חודש עבור סופרת שכותבת הספור עם הוראות לצייר. הצייר מקבל הספור עם הוראות לציור. מידי חודש הצייר מקבל כסף עבור הציור. עכשיו הצייר רוצה למכור הספורים שכבר שלמתי עבורם. למי שייכים הציורים לי ששלמתי עבורם במחיר מלא ולא היה שום הסכם שיכול להשתמש בזה או למי שצייר שכבר קבל כסף עבורם?

תשובה:

שלום וברכה,

הן לפי הלכה והן לפי חוק זכויות יוצרים העבודה שייכת למעסיק. ולכן אסור למאייר להוציא את כל הציורים, אלא בהסכמת המעסיק.

בהצלחה.

מקורות:

לפי הלכה המעביד קונה את מלאכת הפועל שאליה הוא נשכר.

לפי החוק ראה כאן. https://www.lawforums.co.il/SingleMessage.aspx?mode=search&MessageID=1301786